CSÁSZI GYÓGYSZERTÁR ÉS BIOTÉKA

Homeopátia, Bach virágterápia, Schüssler-sók és krémek, Phönix spagyrikák, HIRSCH Bio gyógypapucsok, PÖDÖR prémium olajok

imgp4500.jpg

Schüssleritas krémzselécsalád

Bevezető 

Az ásványi anyagok az anyagcsere szinte minden fázisában fontos szerepet töltenek be. Egy-egy ásványi anyag több funkciót is ellát a szervezetben. Ha kevesebb ásványi anyag kerül a szervezetbe vagy zavart szenved beépülése, az különböző betegségek kialakulásához vezet, illetve szépségünk rovására megy. E kényes egyensúly kialakításában lehetnek segítségünkre a Schüssler-féle krémzselék, melyek az építésvezetőkhöz hasonlóan irányt mutatnak szervezetünknek, hogy mit kell tenni az egyensúlyi állapot visszaállításához, és megtartásához. A Schüssler-féle rendszer azonban nem csak terápiára, hanem diagnosztikára is használható. A terápiás rendszer 130 éves alkalmazása során történt megfigyelések lehetővé teszik számunkra, hogy arcdiagnosztikával még a különböző betegségek kialakulása előtt rendezzük a hiányállapotokat, így bizonyos betegségek megelőzhetővé válnak, illetve előrehaladásuk lassítható (pl. visszér). Amennyiben arcdiagnosztikával markáns eltérést találunk, illetve helyi panaszokat kezelünk a teljes körű hatás elérése érdekében érdemes helyileg Schüssler-féle krémzselét használni.

A Schüssler-féle krémzselék használata

A krémzselével naponta kétszer-háromszor masszírozzuk be az érintett bőrterületet. Krónikus esetben a krémzselé akkor fejti ki igazán hatását, ha kúraszerűen alkalmazzuk. Egy-egy kúra két-három hónapig tart. Akut esetben (pl. gyulladásos, görcsös panaszok esetén) a tünetek fennállásáig kell a kezelést folytatni. A kezelés időtartama alatt lehetőség szerint kerüljük az erős illóolajok, mentolos bedörzsölők használatát. Amennyiben több fajta krémzselé használata javasolt egy időben, abban az esetben egyenlő mennyiségeket nyomjon a tubusokból tenyerébe, ujjával keverje össze a krémeket, majd kenje a kezelni kívánt bőrterületre.

Ki használhat Schüssler-féle krémzselét?

 A Schüssler-féle krémzselék alkalmazásánál nincs se alsó, se felső korhatár. Azaz bárki, bárhol és bármikor használhatja őket. Alkalmazásánál azonban kövessük a józan ész szabályait, azaz bizonyos betegségeknél mindenképpen a hagyományos orvoslás útját kövessük, illetve nem tisztázott kórképek esetén ne mulasszuk el az orvosi vizsgálatot. Mivel nincs gyógyszer interakció, ezért a Schüssler-féle krémzselék bármilyen más hagyományos krémmel, illetve gyógyszerrel is alkalmazhatók egy időben. Kivételt képeznek a mentolos, kámforos, eukaliptuszos készítmények, melyek a Schüssler-féle krémzselék hatékonyságát jelentősen csökkentik. Sok esetben egy-egy embernek hajlama van bizonyos hiányállapotok kialakulására. Ha tehát arcdiagnosztikával azt észleljük, hogy egy-egy hiányállapot kezelése után bizonyos idővel ismét tünet alakul ki, vagy a páciens arcán ismét hiányállapotra utaló elváltozások jelentkeznek, abban az esetben a kúra megismételendő, vagy az újabb hiányállapotnak megfelelő krémzselé adandó.

Nr. 1 - Calcium fluoratum

Nr. 2 - Calcium phosphoricum

Nr. 3 - Ferrum phosphoricum

Nr. 4 - Kalium chloratum

Nr. 5 - Kalium phosphoricum

Nr. 6 - Kalium sulphuricum

Nr. 7 - Magnesium phosphoricum

Nr. 8 - Natrium chloratum

Nr. 9 - Natrium phosphoricum

Nr. 10 - Natrium sulphuricum

Nr. 11 - Silicea

Nr. 12 - Calcium sulphuricum

 

 

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 44
Tegnapi: 94
Heti: 452
Havi: 1 259
Össz.: 274 251

Látogatottság növelés
Oldal: Schüssler krémek, testápoló
CSÁSZI GYÓGYSZERTÁR ÉS BIOTÉKA - © 2008 - 2019 - csaszipatika.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weboldal szerkesztő mindig ingyenes. A weboldal itt: Ingyen weboldal

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »