CSÁSZI GYÓGYSZERTÁR ÉS BIOTÉKA

Homeopátia, Bach virágterápia, Schüssler-sók és krémek, Phönix spagyrikák, HIRSCH Bio gyógypapucsok, PÖDÖR prémium olajok

 Schüssler-sók alkalmazási területei

s1.jpg

1 - Calcium fluoratum D6, D12

Fő alkalmazási terület:- A kalcium-fluorid (folypát, CaF2) megtalálható a fogzománcban, a csontokban, a felhámsejtekben, az agyban, a vesékben, a szemekben, az izomszövetekben, elsősorban ott, ahol a rugalmas rostok nagy mennyiségben fordulnak elő a szövetekben.

A véráramlást könnyíti és erősíti a kisebb erek falát. Ezen kívül elősegíti az érfali felrakódások reszorpcióját.

Alkalmazási területek


Vérérfalak rugalmasságának elvesztése (aranyeres csomók, visszerek, érelmeszesedés). Csont-, és fogbetegségek (caries-hajlam). Ínszalagkárosodások, gyermekek angolkórja, tartási gyengeség, bőr korai elöregedése. A Calcium fluoratum a különféle fekélyek kezelésében kiegészítő szerként mindig szóba jön. Hatása lassú és hosszabb időn keresztül szükséges alkalmazni, mindenekelőtt D12-es hígításban krónikus betegségek esetén.


2 - Calcium phosphoricum D6, D12

 Fő alkalmazási terület:- A kalcium-foszfát (calcium - hydrogenphosphat, CaHPO4×2H2O) a szervezetben a legnagyobb mennyiségben előforduló só. A schüßleri biokémiában felépítő- és erősítőszer, elsősorban a csontok kompaktállományában fordul elő, de minden sejtben megtalálható.

A  sejtmembránok működésére és a fehérjeszintézisre hat.

Alkalmazási területek

A kalcium-fluoridhoz hasonlóan, amit előnyös a kalcium-foszfáttal együtt alkalmazni valamennyi csont- és fogbetegség esetén, nehezen gyógyuló csonttöréseknél, továbbá vérszegénység, tüdőproblémák, idegesség, gyors fáradékonyság, alvási zavarok esetén (különösen a csecsemő- és kisgyermekkorban, valamint a növekedés éveiben). Menstruációs panaszok, terhesség és a lábadozási időszak esetén is adható. A Calcium phosphoricum lassan ható szer és a terápiás eredményesség érdekében hosszabb időn keresztül kell alkalmazni. A szer különösen illik a sápadt, vérszegény emberekhez.


3 - Ferrum phosphoricum D6, D12

Fő alkalmazási terület:- Vér, érrendszer, bél.

Alkalmazási területek

„A Ferrum phosphoricum nem hiányozhat egy családban sem!” (H.G. Jaedicke)
Ez a biokémiai szere a hirtelen fellépő megbetegedéseknek, mindenekelőtt a gyulladásos és lázas állapotok kezdeti stádiumának. Alkalmazható gyermekbetegségeknél, anémiás állapotokban, fájdalmak, sebek, vérzések, zúzódások, ízületi ficamok, testi túlerőltetések esetén, továbbá vérellátási zavarok esetén, reumatikus tünetekkor, fájdalommal járó heveny gyomorhurut és hányás, valamint lázzal járó nyári hasmenések esetén.


4 - Kalium chloratum D6, D12

Fő alkalmazási terület:- Mirigyes szervek, légutak

Alkalmazási területek

A biokémiában a Kalium chloratum a főszer különböző szervekben és nyálkahártyákon fellépő hurutos gyulladások esetén, ha a váladékok jellege nyúlós-fibrines természetű (gyulladás 2. stádiuma) és fehér, szürkésfehér vagy áttetsző nyúlós váladék termelődik, többek között ide tartoznak a fehéres korpalemezkék a fejbőrön vagy a nyálkahártyákon előforduló fehéres nyálkafoszlányok is. A kálium-klorid mindenekelőtt fül-, szem-, és torokbetegségeknél használatos, ahol a fibrines gyulladás a meghatározó kórfolyamat, továbbá tüdő- és mellhártyagyulladás, hörgőgyulladás, szemölcsök, reumatizmus, ínhüvelygyulladások, oltási károsodások, égési sérülések esetén gondolhatunk rá.


5 - Kalium phosphoricum D6, D12

Fő alkalmazási terület:- Lép, izomszövet (elsődlegesen a szívizomzat), psziché, központi és vegetatív idegrendszer

Alkalmazási területek

A kálium-foszfát az egyik legértékesebb biokémiai funkciószer akut és krónikus betegségek, továbbá kimerültségi állapotok kezelésében. Alkalmazható idegesség, depressziós állapotok, kimerültség, melankólia, hisztéria, ideges álmatlanság, szellemi tevékenységekkel szembeni ellenérzés, emlékezeti gyengeség, izomgyengeség, kereszttáji fájdalmak, szívdobogással jelentkező félelemérzet esetén, valamint szervi eredetű szívbántalmak, vérzések, bénulások, fertőző betegségek esetén mutatott erőtlenség, gyengeség meglétekor, kellemetlen szagú váladékozásokkal járó üszkösödésekben („belsőleges antiszeptikum”).


6 - Kalium sulphuricum D6, D12

Fő alkalmazási terület:- Hasnyálmirigy, máj, bôr, nyálkahártyák

A kálium-szulfát (K2SO4) a felhámsejtekben és a hámszövet más sejtjeiben fordul elő, többnyire a vassal együtt a sejtek oxigénellátásában játszik szerepet és a sejtanyagcserét aktiválja. Ami a gyulladásos folyamat 1. stádiumában a Ferrum phosphoricum (száraz nyálkahártyák, szekréció még nincs), a 2. stádiumában a Kalium chloratum (nyúlós, fehéres váladékképződés), az a 3. stádiumában a Kalium sulfuricum sárgás-nyálkás, gennyes váladékkal.

Alkalmazási területek

„Minden olyan betegségi folyamatnál, ahol a tünetek nem megfelelően fejlődtek ki…” (H. G. Jaedicke). Mindenféle krónikus gyulladás esetén, korpázással járó bőrelváltozások, krónikus gennyes nyálkahártyahurutoknál (orr-, fül-, torok-, hörgő-, kötőhártya- gyulladások), gyomor- és bélhurutok, máj- és vesegyulladás, valamint reumás ízületi fájdalmakkor, általánosságban a méregtelenítési- és kiválasztási folyamatok fokozásának célja esetén.


7 - Magnesium phosphoricum D6, D12

Fő alkalmazási terület:- A magnézium-foszfát (MgHPO4 × 3H2O) a biokémiai fájdalom- és görcsszer

A kálium után a magnézium következik a rangsorban az emberi szervezet ásványi anyagai között. A magnézium mintegy fele a csontvázban, egyharmada az izomrendszerben, továbbá az idegekben, az agyban és a gerincvelőben, a vörösvértestekben, a májban és a pajzsmirigyben található. Sok enzimatikus folyamat résztvevője. Antithromboticus (vérrögképződést gátló), antiallergiás hatású, befolyással van az ideg-izom ingerelhetőségére és a szívműködésre (pl. a szívinfarktus megelőzésében). Csökkenti az alapanyagcserét és a koleszterinszintet a vérben.

Alkalmazási területek

Harántcsíkos- és simaizomzat görcsei esetén, hasi kólikák és fájdalmak, bárhol előforduló idegfájdalmak, szorító szívtáji érzés, migrénes hajlam esetén. Hatásosan befolyásolja a kisgyermekek kólikaszerű-, és puffadással járó állapotait, fogzási panaszait és görcsös köhögéseit, híg széklettel járó hasi fájdalmait.


8 - Natrium chloratum D6, D12

Fő alkalmazási terület:- A a Na-sók közül a legnagyobb élettani jelentőséggel bír.
A nátrium-klorid (Natrium muriaticum, konyhasó, NaCl) a Na-sók közül a legnagyobb élettani jelentőséggel bír. Abszolút életfontosságú (esszenciális) só. Míg a kálium túlnyomó mennyiségben a sejteken belül található, addig a nátrium mintegy fele az extracelluláris (sejt közötti) állományban található, további része, kb. az egyharmada a csontokban és a porcszövetekben található meg. Emellett előfordul a gyomorban és a vesékben, ez utóbbiakban egy viszonylag magas sejten belüli nátrium-koncentráció figyelhető meg. A nátrium szabályozza a vízháztartást, az ozmotikus nyomást (az ozmotikus nyomás szabályozásához egy felnőtt embernek átlagos testi tevékenység esetén 5 – 10 gramm konyhasóra van szüksége), a sav-bázis egyensúlyt, felelős az izmok és az idegek ingerelhetőségéért (Na-K pumpa), elősegíti a sejtek újraképződését és a vörösvértestek termelődését.

Alkalmazási területek

Vérszegénység, klorózis (sápkór), étvágytalanság, lesoványodás, híg váladékkal jelentkező nyálkahártya- hurutok, gyomor- bélhurut vizes hasmenéssel, tejhiány gyermekágyas anyáknál, atóniás székrekedés, aranyeres csomók, viszketés és zsibbadás a végtagokban, nedvedző bőrkiütések, reumás panaszok, fejfájás, migrén, könny- és nyálfolyás, neuraszténia, hisztéria, mozgási gyengeség.


9 - Natrium phosphoricum D6, D12

Fő alkalmazási terület:- A szervezetben sokfelé előfordul, különösen az agysejtekben és az idegekben, az izmokban, a vörösvértestekben és a kötőszövetben

A nátrium-foszfát (natrium-monohydrogenphosphat, Na2HPO4 × 12H2O) a szervezetben sokfelé előfordul, különösen az agysejtekben és az idegekben, az izmokban, a vörösvértestekben és a kötőszövetben. A húgysavat oldatban tartja, amit a vesék aztán kiválasztanak. A Natrium phosphoricum fontos szerepet játszik az anyagcseretermékek eltávolításában, továbbá a vér szénsav cseréjében (pufferhatás) és a tejsav anyagcseréjében, ami izommunka esetén glikogénből képződik.

Alkalmazási területek

A Natrium phosphoricum bármely esetben, amikor a savak túlzott termelődésérôl van szó, értékes semlegesítő szer. Akut és krónikus betegségek kezelése (mindenekelőtt gyerekeknél), melyek anyagcserezavarokra vezethetők vissza, mint pl. sósavtúltermelés, gyomorégés, savas hányás, erjedéses széklet ürítése, reuma, isiász és köszvény esetén. Ezeken kívül alkalmazható még nyirokcsomó- duzzanatokban, szemgyulladásokban, mandula- és torokgyulladások esetén, savas felböfögésekkel járó gyomorgyulladás, hólyaghurut, epe- és húgykövek előfordulásakor, valamint mézszínű, tejfölszerű váladékok termelődésekor.


10 - Natrium sulphuricum D6, D12

Fő alkalmazási terület:- Máj, epehólyag

Alkalmazási területek

A kiválasztó szervek megbetegedéseiben (máj, epehólyag, vesék, húgyhólyag), továbbá a bőrkiütéseknél, sömörös bőrelváltozásoknál, régi sebeknél, nedvedző alsólábszári fekélyeknél, ödémáknál, influenzás fertőzéseknél és reumatikus panaszok esetén gondolhatunk a nátrium-szulfátra. A Natrium sulfuricum olyan betegek szere, akik állandóan fázékonyak, éjszakánként az ágyban sem tudnak felmelegedni. Ingerlékenyek, közönyösek és kedvetlenek.


11 - Silicea D6, D12

Fő alkalmazási terület:- Kötő-és támasztószövetek: bőr, csont, haj, köröm.

Alkalmazási területek

Silicea a Calcium sulfuricum mellett a gennyesedésekkel járó akut- és krónikus gyulladások fő szere. Továbbá alkalmazható az érfal gyengeségekor (visszerek, aranyeres csomók stb.) a köröm- és a haj megbetegedéseiben, külső elválasztású mirigyek gyulladásában és megkeményedése esetén, forradási folyamatok meggyorsítására, csontsipolyok, csontszú, angolkór, árpa, éjszakai verejtékezések kezelésére. Elősegíti az izzadmányok, folyadékgyülemek felszívódását és csökkenti a húgysav mennyiségét a vérben (hasonlóan a Natrium phosphoricum- hoz).

A Silicea-gyerek koravénnek néz ki és alultápláltnak tűnik, a bőre és az izomzata petyhüdt. Gyengének, levertnek és teljesítményre kevéssé képesnek tűnik.


12 - Calcium sulphuricum D6, D12

Fő alkalmazási terület:- A kalcium-szulfát elsősorban a májban és az epehólyagban fordul elő

A kalcium-szulfát (gipsz, CaSO4 × 2H2O) elsősorban a májban és az epehólyagban fordul elő. A Siliceá-hoz hasonlóan fontos szer a különböző gennyesedésekkel járó folyamatokban. Fokozza a véralvadást és szabályozza az anyagcserét.

Alkalmazási területek

Tályogok, furunkulusok, karbunkulusok, kötőhártya-gyulladások, gennyes mandula-gyulladás, gennyes hörgőgyulladás, húgyhólyag- és vesegyulladások, olyan krónikus nátha, amikor az orrmelléküregek is érintettek bűzös, véres-gennyes váladékkal, végbélsipolyok, krónikus reumatizmus és nem utolsósorban álmosság, emlékezeti gyengeség és szédülés esetén.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 25
Tegnapi: 94
Heti: 433
Havi: 1 240
Össz.: 274 232

Látogatottság növelés
Oldal: Schüssler-sók - alkalmazási területek
CSÁSZI GYÓGYSZERTÁR ÉS BIOTÉKA - © 2008 - 2019 - csaszipatika.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weboldal szerkesztő mindig ingyenes. A weboldal itt: Ingyen weboldal

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »